Etusivu » TANSSIOPISTO » Opiskelu » Teinit

Teinit

Klassinen baletti

Opetus perustuu arvostettuun ja dokumentoituun Vaganova - menetelmään. Tunnilla harjoitetaan klassisen baletin perusliikkeitä tankotyöskentelyn avulla, oikean vartalon asennon löytämistä, tasapainoa, kevyttä ja korkeaa hyppyä, aukikiertoa, lihasvoimaa, notkeutta ja täsmällistä liikkeiden koordinaatiota. Opetellaan rytmin hahmottamista ja musikaalista liikkeen suorittamista. Harjoitellaan myös variaatioita, pas de deux - työskentelyä. Baletti tukee myös kehittymistä muissa tanssilajeissa. Opetuksessa käytetään ranskankielistä termistöä. Varusteet: balettipuku, pehmeät harjoitustossut, valkoiset tai vaaleanpunaiset balettitrikoot.

 

Kärkitossu työskentely

Tunneilla opetetaan varvastekniikkaa. Tarvittavan lihasvoiman ja - hallinnan saavuttamiseksi oppilailta edellytetään tästä tasosta lähtien osallistumista vähintään tason kohdalla mainittuun viikkotuntimäärään.

 

Jazztanssi

Jazztanssi sisältää monia erilaisia tanssityylejä. Jazztanssin juuret ovat afrikkalaisten orjien Amerikkaan tuomissa tansseissa, mutta 1930-luvulta 1960-luvulle jazztanssi muuntui yhä enemmän teatteri-esityksiin soveltuvammaksi ja yhä enemmän harjoittelua vaativammaksi. Jazztanssi on kehittynyt kytköksissä populaarimusiikkiin. Kuten jazz-musiikissa, myös jazztanssissa improvisaatiolla on ollut aina tärkeä merkitys. Jazztanssissa korostetaan erilaisia tarkkoja rytmityksiä ja koreografiat ovat usein vauhdikkaita. Opettaja valitsee opiskelijalle sopivan tasoryhmän. Varusteet: jazz-housut tai shortsit, vartalonmyötäinen yläosa. Jalkineiksi jazz-tossut tai pehmeät tossut.

 

Nykyjazz

Nykyjazz tanssityyli ottaa vaikutteita nykytanssista ja jazztanssista. Tunneilla tehdään erilaisia tekniikkaharjoituksia,salin poikki liikkuvia ja tanssisarjoja. Tunneilla opetellaan kehon monipuolista käyttöä myös eri tasoissa lattiatyöskentelyn ja hyppyjen kautta. Musiikkina käytetään pääsääntöisesti hitaita balladeja. Musiikin tulkitseminen tanssin kautta kehittää tanssijan ilmaisukykyä. Varusteet: jazz-housut ja vartalonmyötäinen yläosa. Jalkineiksi jazz-tossut tai tanssilenkkarit, ei sisäpelikenkiä.

 

Showjazz

Showjazz perustuu jazztanssin tekniikkaan, tyyli rakentuu mm. musikaali-ja showtanssista. Haastava tunti sisältää tekniikkaa, hyppyjä, notkeutta ja monipuolisia tanssisarjoja. Varusteet: jazz-housut ja vartalonmyötäinen yläosa. Jalkineiksi jazz-tossut tai tanssilenkkarit, ei sisäpelikenkiä.

 

Nykytanssi

Luovien harjoitteiden ja improvisaation kautta pyritään löytämään oman kehon mahdollisuudet ja rohkeus ilmaista itseään liikkeen avulla. Tunneilla työstetään vartalon keskustasta lähtevää kokonaisvaltaista liikettä, elastisuutta ja modernin tanssin eri tyylisuuntiin perustuvaa tanssitekniikkaa. Harjoitetaan tanssitekniikan perusteita ikäkaudelle sopivassa muodossa, koordinaatiota, notkeutta, voimaa, musiikin ja rytmin yhdistämistä liikkeisiin sekä tilan hahmottamista. Tunnit sisältävät harjoitteita keskilattialla, liikkuvan osuuden ja koreografisia sarjoja. Varusteet: housut tai shortsit, vartalonmyötäinen yläosa. Jalkineiksi paljaat jalat, sukat tai pehmeät tossut.

 

Hip Hop

Hip hop on rento ja hikinen tanssilaji, jota tanssitaan hip hopin, rapin ja r&b:n tahtiin. Tanssisarjat ovat vauhdikkaita ja näyttäviä, fiilis on tunnetusti korkealla. Tunnit rakentuvat alkulämmittelystä, lihaskuntoharjoitteista, venytyksistä ja helpoista tanssisarjoista. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvitse olla, tarvitset mukaan ainoastaan rentoa mieltä ja löysät vaatteet. Tunti soveltuu hyvin myös pojille. Varusteet: rento vaatetus, löysät housut ja huppari. Jalkineiksi tanssilenkkarit, ei sisäpelikenkiä.

 

Lyrical hip hop

Lyrical hip hop on astetta tunteellisemmin tulkitsevaa hip hoppia, jota tanssitaan yleensä hitaampitempoiseen rap- ja r&b- musiikkiin. Lajissa keskitytään enemmän koreografiaan ja tanssimiseen sulavampaan hip hop-tyyliin. Lyrical hip hopissa painotetaan yleensä enemmän biisien lyriikoita. Tunti sopii edistyneille ja hip hoppia harrastaneille.

 

Tanssiakrobatia

Akrobatia voidaan luokitella esimerkiksi tasapaino-, voima-, notkeus-, pari- ja ryhmäakrobatiaan. Tasapainoakrobatiaa tehdään sekä jaloilla että käsillä, usein erilaisten välineiden päällä, esimerkiksi rola bolalla tai yksipyöräisellä. Yleensä on kyse käsinseisonnasta. Niin kutsuttu permantoakrobatia on samantapaista kuin telinevoimistelussa. Siihen kuuluu muun muassa kärrynpyöriä, puolivoltteja ja kokovoltteja. Joskus voltteja tehdään myös erilaisilta välineiltä, esimerkiksi ns. vippilaudalta tai keinusta. Ryhmäakrobatia sisältää erilaisia ihmispyramideja ja/tai heittoakrobatiaa, jolloin osa ryhmästä heittää ilmaan yhtä (kuten monet cheerleaderit). Pariakrobatiassa kaksi ihmistä tekee yhdessä erilaisia temppuja. Akrobatian huiput ovat perinteisesti tulleet Kiinasta ja Venäjältä. Varusteet: rento vaatetus, vartalomyötäinen yläosa. Jalkineiksi pehmeät tossut tai paljaat jalat.

 

Showtanssi

Showtanssi -tunnit rakentuvat lämmittelystä, tekniikkaharjoitteista ja monipuolisista tanssisarjoista. Showtanssi saa vaikutteita eri tanssilajeista kuten hip hopista, jazzista, modernista ja etnisistä tansseista. Tunneilla käytettävä musiikki on monipuolista vaihdellen aina pophiteistä musikaalisävelmiin. Showtanssitunneilla tärkeintä on hyvä fiilis ja tanssista nauttiminen. Varusteet: rento vaatetus vartalonmyötäinen yläosa. Jalkineiksi sukat tai tanssilenkkarit, ei sisäpelikenkiä.

 

Street Dance

Ryhmä on tarkoitettu yli 2 vuotta hip hoppia tanssineille oppilaille. Tunneilla tehdään näyttävien ja vauhdikkaiden tanssisarjojen lisäksi tekniikka- ja lihaskuntoharjoituksia. Tunnit alkavat lämmittelyllä edeten tekniikkaharjoitteiden kautta tanssisarjoihin. Tunneilla tanssitaan pääosin r&b:n, hip hopin ja soulin tahtiin. Aikaisempi tanssikokemus on hyödyksi. Varusteet: jazz-housut ja vartalonmyötäinen yläosa. Jalkineiksi sukat, jazz-tossut tai tanssilenkkarit, ei sisäpelikenkiä.

 

Fusion

Fusion -tunti sisältää useita eri tanssityylejä mm. Vogue, Whacking, House, Rythm and Stomp sekä ns. musiikkivideotyyli. Et tarvitse aikaisempaa tanssikokemusta. Tunnilla ei harjoitella tanssin tekniikkaa.

 

 

Takaisin

Lukujärjestys